28 september 2009

vaknar, hör lillebror smyga förbi på andra sidan dörren. han går mellan sitt rum och badrummet. smyg, smyg. jag bestämmer mig för att inte somna om, säger "godmorgon". han mumlar tillbaka. några minuter senare hörs ett "herrå" innan han klampar ner för trappan. "svejs" säger jag. går upp, går ner. kokar ägg och tinar frysta blåbär till vaniljyoghurten. äter, läser lokaltidningen och dn kultur. går ut. dricker kaffe med havremjölk i solen, läser femina. attackeras av en geting, går in. mormor ringer och undrar över vår lunchdejt. "du vill ju ha svampsås" säger hon, "och jag läste att man kan ha pasta till, med riven ost. vad tror du om det?". "låter hur bra som helst" säger jag. vi lägger på. sen har jag ångest för att jag slängde bort det igen och turned out to be a psychogirl. som jävla vanligt. går sönder. men det har jag inte tid med idag, för som mormor brukar säga: skolan är viktigast. så jag tar (tag i) mitt liv. skriver, gråter, dricker mer kaffe. går sådär. går genom tavlan, ut ur bilden istället.

3 kommentarer:

 1. ja, de är fasligt fina.
  Johanna Nilsson är också fasligt fin, mest De i utkanten älskande och Konsten att vara Ela men Hon går genom tavlan ut ur bilden är inte fy skam den heller. Förövrigt väntar jag på tre böcker från bokbörsen, hoppas de kommer snart.

  SvaraRadera
 2. jag önskar jag kunde ge dig en hand eller ett hjärtslag.
  sådana dagar är jävliga. jag sjönk ihop i en liten blöt pöl när jag kom innanför dörren. noll energi, noll vilja. vart tog allt vägen?

  SvaraRadera
 3. väntar på Bara Alice, Den allvarsamma leken och Blonde.. om du inte läst De i utkanten älskande ännu så gör det bums, det går att köpa för ungefär 30 kr på bokus.se

  SvaraRadera