30 augusti 2010

"midori verkar vara underbar. jag förstår att du dras till henne efter att ha läst vad du har skrivit om henne i dina brev. jag förstår också att du samtidigt dras till naoko. det är inte skamligt på något vis. det är inte helt ovanligt heller i denna vida värld. det är samma sak som att både himlen och vattnet är vackra när man sitter i en båt en fin dag i en vacker sjö."

6 kommentarer:

 1. jag är kär i naoko. jag vet inte varför, anse för att hon är en sådan som man aldrig någonsin kan nå utan bara sträva efter.
  jag måste sätta mig ner med boken snart igen. fick abstinens nu.

  SvaraRadera
 2. så himla fin bok. fast mitt favoritcitat är ändå "Du fattar inte, eller hur? sa jag.
  Det handlar inte om vad det ska vara bra för. Vissa människor får en kick av att läsa tågtidtabeller och det är det enda de gör hela dagarna. Andra fogar ihop tändstickor till jättestora modellbåtar. Så vad är det för fel på om det råkar finnas en enda kille i världen som tycker om att försöka förstå dig?"

  SvaraRadera
 3. det är en helt underbar bok.

  SvaraRadera
 4. Älskade, älskade Norwegian Wood.

  SvaraRadera
 5. en av de mest klockrena och framförallt relevanta kärlekshistorierna jag läst på senare år. jag var på murakamifestivalen i oslo nu i augusti och det slog mig då, att han gav mig intrycket av att vara en person som valde att bara bejaka vattnet eftersom han inte vågade drömma om att röra sig över himlen. han var en liten man, blygsam och oerhört japansk i sättet. kanske är det en delvis förklaring över den oerhörda likhet många av hans karaktärer besitter, att det i grund och botten är denna himmel i fusion med honom själv.

  men det var stort, tro inget annat. det var som att vara på en spelning med håkan, ungefär så stort. och boksamtalen var även de helt fantastiska. många nya tankar om hans gestaltning uppenbarade sig. jag är inte så kär i naoko, som i den nästintill religiösa stämning hans böcker och många av hans noveller lyser upp för mig.

  SvaraRadera
 6. haruki murakami är en av de bästa författarna jag vet!

  SvaraRadera