07 juni 2010

jag undrar om du kanske har blivit publicerad i ponton nångång
nej, det har jag inte. har aldrig skickat in något. men jag älskar ponton och har läst den sen i ettan på gymnasiet då jag snodde några nummer från en ungdomsmottagning.

vad läser du för böcker? har du någon favorit? köper du eller lånar på bibliotek?
jag tror jag läser mest svenska böcker. oftast om kärlek och människor jag känner igen mig i. eftersom jag är en repeatmänniska som sällan tröttnar på saker jag tycker om har jag läst många böcker flera flera gånger och de räknas nog som mina favoritböcker. moa-lina croalls "sen tar vi berlin", per hagmans "att komma hem ska vara en schlager", per nilssons "ett annat sätt att vara ung", louise boije af gennäs "stjärnor utan svindel", martina lowdens "allt", charlotta cederlöfs "hello love", jonathan safran foers "extremely loud & incredibly close", amanda svenssons "hey dolly", anna jörgensdotters "pappa pralin" och nicole krauss "the history of love" är såna böcker. författare jag tycker mycket om är hjalmar söderberg, bodil malmsten, john ajvide lindqvist, sara stridsberg, bruno k. öijer, mirja unge, sara hallström, astrid lindgren, bob hansson och vigdís grímsdóttir. annars är jag väldigt svag för harry potter, twilight-serien och hästböcker. nu är det ett tag sen jag lånade böcker eftersom jag inte har betalat min biblioteksskuld, men bortsett från det lånar jag ofta. myrorna och vänners bokhyllor brukar också vara små skattkammare.

har du något tips på någon bra bok?
alla mina favoritböcker! plus "alice i underlandet" av lewis carroll.

vad vill du dina barn ska heta?
så himla svårt. och det är inte förrän nyligen jag ens känt att barn är något för mig. har tänkt att det är bara tonåringar jag ska ha. men nuförtiden tänker jag en hel del på barn faktiskt. namn också. det enda jag vet säkert är att jag inte vill ge mina (eventuella framtida) barn typiska flick- och pojknamn baserade på deras kön. det finns så många fina namn och jag förstår inte varför människor begränsar sig så. eller: jag vet varför de gör det, men jag gillar det inte. hur som helst tycker jag att det är svårt att komma på namn till barn jag kanske aldrig kommer få. och oavsett namn skulle jag bara kalla dem babydarlingälskling ändå. men kanske något litteraturrelaterat. kanske elvis. kanske något helt annat.

tror du på religion?
jag tror inte på någon religion men jag tycker att religion är intressant. dock är det inget för mig. det känns mest begränsande och jag tror hellre för mig själv. på kärlek och godhet och sånt.

när kom du ut som bisexuell?
när jag var kanske fjorton sa jag till min mamma att jag hoppades att jag var bisexuell. då hade jag aldrig varit förtjust i någon tjej, bara killar hela tiden, men jag hoppades att nångång kanske. och när jag var sjutton blev jag det. väldigt väldigt förälskad i en tjej. fast det visste inte så många om. men året efter fick jag en flickvän. det visste alla om utom min morfar. han är nog den enda som fortfarande inte vet (men han vet inte så mycket om mig överhuvudtaget).

5 kommentarer:

 1. åh. jag älskar dej. och alice.

  SvaraRadera
 2. åh, bodil malmsten! vad fint. hon är nog den bästa författaren jag vet.

  SvaraRadera
 3. du är så fin sandra! dock tycker jag att du ska läsa "De i utkanten älskande" och "konsten att vara ela" om du inte gjort det. sen tänkte jag bara meddela att om jag får barn ska hen heta November, för det tycker jag är vackert. speciellt på en liten virvelvind.

  SvaraRadera
 4. du har så himla bra boksmak, sötnos.

  SvaraRadera
 5. Ett annat sätt att vara ung och Stjärnor utan svindel är också två av mina favoritböcker. Har du läst något av Johanna Nilsson? Om inte, gör det! Rebell med frusna fötter till exempel.

  SvaraRadera