25 maj 2010

nämn tre saker du faller pladdask för hos människor
1. trygga blickar, ögon. känslan av trygghet överlag 2. fina händer. och underarmar. särskilt tatuerade sådana 3. förmågan att formulera sig i skrivna ord så himlen i mig stormar. dör.

hur känns det att ha världens bästa sambo?
hemskt fint. alldeles nyss satt vi vid köksbordet och åt lunch tillsammans, lekte gifta/ligga/döda och pratade om vilka vi skulle få finast barn med. varje gång hon kommer hem från jobbet ropar jag hej älskling! och så uppdaterar vi om dagen. på kvällarna brukar vi lyssna på pojkband. ibland sitter vi på balkongen och dricker varm choklad. ibland sminkar jag mig framför badrumsspegeln samtidigt som hon badar. jag är jättenoga med att tala om vad som varit i stekpannan och på skärbrädan eftersom hon är så allergisk. när jag gått och lagt mig knackar hon tyst, tyst på min dörr om hon vill något. ibland läser jag för henne om dinosaurier och det gör ingenting att hon inte är så intresserad, hon lyssnar (oftast) ändå. att vi är väldigt olika på många sätt är bara fint. kanske är det till och med tur. jag älskar i alla fall att ha någon att dela mjölk med. sambolivet är det bästa livet.

vilken är din favoritbakelse?
budapestbakelsen!

vad ska man göra på dödstråkiga dagar när man inte har någon att vara med? vad gör du på sådana dagar?
på dödstråkiga dagar dricker jag mest kaffe. snusar, läser allers, smsar. klipper ut ord ur dn kultur och sätter upp på kylskåpet. diskar. går till hemköp. äter äpplen. det är väl ungefär sånt man kan göra på dödstråkiga dagar: fina, småtråkiga, vardagliga saker. stordådssaker också, men det gör inte jag. tråkigt och vardagligt passar mig bra.

var gillar du mest att bli pussad?
på munnen. eller säger man läpparna? annars tror jag halsen. det sitter nån pirrnerv där. pussmun för övrigt är ett fantastiskt ord.

ålder? bor? jobb? framtidsplaner?
jag är tjugotvå år. bor i göteborg och läser sen i januari till svenskalärare. om fem år är jag färdigutbildad och jag längtar himla mycket efter lärarlivet. andra framtidsplaner: lära mig franska, skriva böcker, vara kontaktperson/fosterfamilj till tonåringar, kanske bli mamma, vara snällare mot mig själv, bo i paris ett slag, sluta röka och snusa, lära mig allt om dinosaurier, äta mer grönsaker, se en val.

cyklar du?
älskar att cykla! men tyvärr har jag inte skaffat mig någon cykel i göteborg. det är tråkigt. jag ska ta tag i det.

vilken musik gillar du? vilka artister inspirerar dig mest?
jag lyssnar allra mest på pop. av alla slag. jag tycker faktiskt om nästan all musik men svensk pop är finast. den senaste veckan har jag lyssnat på five, oskar linnros, johnny logan, roxette, westlife, rick astley, band of horses, joy division, usher. jag diskar till radiokanalen rockklassiker. har madonna, bob dylan och håkan hellström på sovrumsväggarna. föll huvudstupa för okkervil river hösten nollsju. gråter mest till guns n' roses "don't cry", bad cash quartets "valentine" och whitney houstons "didn't we almost have it all". "nu kan du få mig så lätt" också såklart. utöver det älskar jag pojkband och julmusik. inspireras inte så mycket av artister, men det skulle i såna fall vara field mice för fantastiska texter och annika norlin för allt hon är.

har du någon bra tanke om att vara alldeles jättegammal (23) och ännu okysst? jag börjar tro att jag aldrig någonsin kommer träffa rätt pojke.
jag tänker: det kommer att hända. du är inte jättegammal. framför allt inte för gammal för att bli kysst. värdelösa kyssar finns det alldeles för många av och fina kyssar är värda att vänta på. jag tror faktiskt att det är värt det. alla gånger. och samma sak med att träffa den rätta. jag tror det bara händer. att känslor och relationer måste få ta tid. måste få hinna hända. men jag vet egentligen ingenting. bara tror. och jag tror att allt fint kommer att komma till dig.

har du varit riktigt kär?
nej, jag har aldrig varit kär. trodde kanske det men jag vet att det bara var förälskelse. som såklart också är fint, men inte samma sak. så jag väntar och längtar och hoppas. det verkar vara häftigt att vara kär.

har du mjölk i ditt kaffe?
ja, helst. ungefär en centimeter. med det beror såklart lite på koppstorlek och kaffemängd. skiljer sig rätt mycket från när jag inledde mitt kaffedrickande med en tredjedel kaffe, två tredjedelar vaniljsojadryck. men det hade definitivt sin charm.

i vilka färger är dina väggar?
kanske samma färg som hälften kaffe hälften mjölk! med vita prickar som ser ut som maskrosbollar. visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg tapeten i dagsljus första gången. det är en andrahandslägenhet så jag kan inte göra mycket åt den. som tur är tycker jag mycket om den nu.

4 kommentarer:

 1. Tack!
  Åh, Göteborg är faktiskt en av mina favoritstäder. Jag var där i vintras. Det känns redan länge sedan.
  Cykel hoppas jag du hittar snart, för bättre cykelstad än Göteborg är det nog svårt att hitta;) Upp på berget i Slottsparken, ner för berget i Slottsparken..

  Kram!
  Nina

  SvaraRadera
 2. åh vad fint att du ska bli svenskalärare. det tror jag passar dig perfekt.
  och sen ser jag verkligen framemot din/dina kommande böcker!

  SvaraRadera
 3. otroligt trevlig läsning! :)

  SvaraRadera
 4. Korrigerar...upp för backen i Slottsskogen och inte parken!

  SvaraRadera